Oranje moet het met noodverdediging redden in eerste wedstrijd zonder Koeman

Oranje moet het met noodverdediging redden in eerste wedstrijd zonder Koeman
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor Nederland breekt er vrijdagavond een nieuw tijdperk aan. Oranje begint aan zijn campagne van de Nations League zonder bondscoach Ronald Koeman.

Koeman werd in februari 2018 aangesteld als bondscoach van Nederland en tekende een contract tot en met het WK van 2022. Hij zorgde ervoor dat Nederland zich kon plaatsen voor het uitgestelde EK van 2020. Op het EK van 2016 en het WK van 2018 was Nederland er niet bij. Maar Koeman kon geen nee zeggen tegen de lokroep van Barcelona en vertrok bij Nederland.

In de eerste wedstrijd zonder Koeman moet vervangend bondscoach Dwight Lodeweges vooral achterin naar oplossingen zoeken. Juventus-speler De Ligt is er niet bij, Stefan de Vrij viel geblesseerd uit en PSV-back Dumfries zit ook nog niet bij de selectie. Maar met nieuwe City-aanwinst Nathan Aké krijgt Virgil van Dijk toch een ervaren verdediger naast zich.

Op het middenveld krijgt De Roon de voorkeur op Donny van de Beek. De jonge middenvelder is net aangekondigd bij zijn nieuwe club Manchester United.

Nederland heeft geluk want Lewandowski zit niet in de Poolse selectie. Hij krijgt nog extra rust na de gewonnen Champions League-finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties