BLM-discussie woedt in Engeland: spelers krijgen dit keer boegeroep én applaus

BLM-discussie woedt in Engeland: spelers krijgen dit keer boegeroep én applaus
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels doen het en ook de spelers uit de nationale ploeg van Engeland: steun voor BLM betuiging door te knielen voor aanvang van de match. Het thema staat over het Kanaal weer helemaal in de actualiteit door de reactie van supporters.

Het Engelse nationale elftal speelt zijn laatste interlands in aanloop naar het EK in het Riverside Stadium van Middlesbrough. Bij de vorige oefenwedstrijd tegen Oostenrijk werden de spelers getrakteerd op boegeroep van de eigen supporters nadat ze vlak voor de aftrap op een knie gingen zitten.

Kritiek van de bondscoach

"Sommige mensen begrijpen de boodschap niet", beweerde bondscoach Gareth Southgate, die de reactie uit de tribunes bekritiseerde, achteraf. Het was dan ook uitkijken wat de respons van de fans zou zijn toen de spelers zaterdagavond opnieuw het veld op kwamen voor de wedstrijd tegen Roemenië.

De spelers voerden het ritueel ter ondersteuning van BLM alvast opnieuw uit. Ook deze keer was er enig boegeroep van een minderheid aan supporters, maar nadien klonk er ook applaus uit de tribunes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties