Zwak Kroatië geraakt niet voorbij Tsjechië

Vincent Albers

Kroatië heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK niet kunnen winnen. De WK-finalist van 3 jaar geleden kreeg de machine niet aan de praat.

Een zwak Kroatië verloor zijn eerste wedstrijd op het EK tegen Engeland en pakt nu slechts een punt tegen Tsjechië. Als de Kroaten willen doorstoten zullen ze volgende week Schotland opzij moeten zetten.

Sterke Tsjechen

Tsjechië laat wel zijn sterkste kant zien. Het kwam snel op voorsprong via een strafschop van Patrick Schick. Aan de rust was de stand dan ook 1-0. In de tweede helft kon Ivan Perisic (ex-Club Brugge) de 1-1 maken om zo de hoop op kwalificatie voor de volgende ronde levend te houden. De Tsjechen nemen een grote stap richting de achtste finales met dit gelijkspel.