Zweden, met Kristoffer Olsson (RSCA) negentig minuten in de basis, verrast Spanje

Seppe Frans
| 1 reacties
 Zweden, met Kristoffer Olsson (RSCA) negentig minuten in de basis, verrast Spanje
Foto: © photonews

Spanje kende een fantastische sportzomer. Het bereikte de halve finales van het EK en later werd er op de Olympische spelen nog een zilveren plak behaald. Ondanks de mooie prestaties staat het nu wel opnieuw met beide voetjes op de grond.

Het begon nochtans goed in de Friends Arena. Na amper vijf minuten kon Carlo Soler, na een listig balletje van Jordi Alba, de bal eenvoudig binnenduwen. De reactie van Zweden liet niet lang op zich wachten, en dat mag best letterlijk genomen worden.

Want vlak na de aftrap verstuurde Victor Lindelöf een lange bal richting de voorhoede. Alexander Isak lag op vinkenslag en profiteerde van het mistasten achterin. De 21-jarige spits knalde vanop een afstand de gelijkmaker voorbij Unai Simon. Op het uur schonk Viktor Claesson zijn natie de verrassende zege.

Hierdoor pronkt Zweden nu met een 9 op 12 bovenaan de groep. Spanje daarentegen verliest voor het eerst sinds 1993 een WK-kwalificatiewedstrijd! Na 66 wedstrijden komt er dus een einde aan deze waanzinnige reeks.

Bij Zweden stond Kristoffer Olsson, speler van RSCA, de volledige negentig minuten tussen de lijnen. Daarnaast zag de middenvelder ook ploeggenoot Kiese Thelin vijf minuten voor tijd invallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties