Datum: 09/10/2013 19:00
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Standard raakt niet voorbij Glasgow

Standard is in eigen huis niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel tegen Glasgow City. De Luikse dames kwamen twee keer op voorsprong, maar Lappin zorgde evenveel keer voor de gelijkmaker. Het zal in Schotland moeten gebeuren.

Aernout Van Lindt in Luik

Standard was rechtstreeks geplaatst voor de 1/16e finales van de Champions League, terwijl Glasgow City een voorronde moest spelen. Daarin ging het wel met 2-0 winnen van Twente, de kampioen in de BeNe League van vorig jaar. De Luikse vrouwen wisten dus dat het niet makkelijk zou gaan worden tegen de Schotten.

Opvallende opstelling ook van de Luikse vrouwen, waar Aline Zeler - meestal zelf een gesel voor de verdediging - centraal achterin moest plaatsnemen, deels ook door de vele blessures. Zo is Imke Courtois geblesseerd en ook de langdurige blessure van Davina Philtjens is een domper voor Standard.

Lewerissa en een koude douche

Het wedstrijdbegin was voor de bezoeksters uit Schotland. Sabrina Broos moest enkele keren de meubelen redden in het eerste kwartier en een keer werd ze op de lijn bijgestaan door een verdedigster. Standard herstelde gaandeweg het evenwicht en halfweg de eerste helft leverde dat ook op: Demoustier intercepteerde een bal en zette Wullaert alleen voor doel. Zij miste half haar schot, maar de bal kwam bij Lewerissa. Zij aarzelde niet: 1-0.

Dat leek meteen de ruststand te gaan worden, maar vlak voor rust kreeg Standard een koude douche: een lange bal kwam pardoes voor de voeten van Lappin en die twijfelde geen nanoseconde: 1-1 aan de koffie.

Standard opnieuw niet lang op voorsprong

Na de rust leek de dobbelsteen dan toch in het voordeel van de thuisploeg te gaan vallen: een lange bal werd door doelvrouw Alexander Lee richting eigen doel gekopt. Wullaert was bij de pinken en zette Standard opnieuw op voorsprong. Sclessin - met toch meer dan 3000 toeschouwers - ontplofte.

Lang kon het echter niet genieten van de voorsprong, want opnieuw Lappin zorgde met een droge knal voor de 2-2 en stilte in de Vurige Stede. Daarna probeerde de thuisploeg nog wat te drukken, maar het was in het middenveld net niet sterk genoeg om nog veel kansen te ontwikkelen.

Zo werd het 2-2, een billijk gelijkspel waarmee Glasgow City de beste papieren heeft voor de terugwedstrijd. Standard moet gaan scoren in Schotland om door te gaan naar de achtste finales, waar vermoedelijk een galaduel met Arsenal wacht.