Reactie Bondscoach gelukkig: "We zijn nog in de running"

Bondscoach gelukkig: "We zijn nog in de running"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Ives Serneels pakte met de Belgian Red Flames 9 op 12 na vier WK-kwalificatiewedstrijden. Dat zorgde voor blijdschap na de wedstrijd.

Aernout Van Lindt in Beerschot

Makkelijk ging het niet voor de Red Flames, besefte ook de coach: "Het was een moeilijke eerste helft. Onze linies lagen wat ver uit elkaar, Portugal was beter in het begin. In de tweede helft hebben we ons wel heel mooi herpakt. Na 90 minuten durf ik deze zege wel verdiend te noemen, maar het duurde lang om zeker te zijn."

"We mogen blij zijn met deze campagne tot nu toe. 9 op 12 is mooi, we zijn nog in de running voor ik weet niet wat. Noorwegen was nog beter dan ons, daar moeten we niet gek over doen."

"Nederland wordt mooie match"

In februari staat er een heel belangrijke wedstrijd op het programma, een uitwedstrijd naar Nederland - de tegenstander van de Flames voor de tweede plaats in de poule. "Met het oog op het WK in Canada 2015 moeten we die match proberen winnen. Tweede worden in de poule is misschien niet genoeg voor barrages, maar zeker met het EK in 2017 in ons achterhoofd is elk punt dat we kunnen binnenrijven goed voor onze coëfficiënt."

"Het wordt een mooie match tegen Nederland. We gaan ons daar absoluut goed op voorbereiden, met ook nog een stage. Het kan een mooi moment worden in februari", was Serneels hoopvol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties