Reactie Tessa Wullaert: "Doelpunten zijn beloning voor de ploeg"

Tessa Wullaert: "Doelpunten zijn beloning voor de ploeg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgian Red Flames gingen met 4-1 voorbij Portugal, waardoor ze nu 9 op 12 hebben in de WK-kwalificatieronde. Tessa Wullaert was belangrijk voor de Red Flames, maar ze was vooral blij met de drie punten.

Aernout Van Lindt in Beerschot

De eerste helft liep het nochtans niet van een leien dakje voor de Red Flames: "We kwamen op achterstand en het ging niet goed. Gelukkig maken we dan toch nog die 1-1 vlak voor de rust", aldus Wullaert tegen Voetbalkrant.com.

"Coach wat kwaad aan de rust"

"Het is goed dat we konden winnen na een moeilijke eerste helft. We begonnen aan de tweede heflt met nieuwe moed, de wissels gaven ook een boost. Of er een donderspeech was tijdens de rust? De trainer was wel wat kwaad, ja."  

Na de rust ontbond Wullaert haar duivels en vlamde ze halfweg de 2-1 binnen. Een grote geruststelling en een grote ontlading: "Ik was vooral blij dat we die goal konden maken. Na dat doelpunt kregen we ademruimte, na de 3-1 was de wedstrijd voorbij", aldus Wullaert.

"Geloven in kansen tegen Nederland"

De Red Flame maakte er zelf nog 4-1 van met haar tweede van de avond. "Die twee doelpunten zijn een beloning voor de ploeg. Ik was vooral echt blij voor de ploeg dat ik kon scoren

"Het doel was gewoon om 6 op 6 te pakken tegen gelijkwaardige of mindere teams als Griekenland en Portugal. Dat is gelukt, dus nu kunnen we toeleven naar de clash met Nederland. Tegen hen waren we vriendschappelijk al goed, dus we moeten er in geloven", blikt Wullaert al vooruit op de volgende interland, op donderdag 13 februari in Nederland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties