"Standard is een topclub"

"Standard is een topclub"
Foto: © SC

Vanavond staat er alweer een speeldag in de BeNe League op het programma. Standard neemt het daarin op tegen Heerenveen, een onvervalste topper. Aline Zeler speelt bij Standard noodgedwongen achterin, terwijl ze bij de Belgian Red Flames meer offensief wordt uitgespeeld.

Door Aernout Van Lindt

Problemen maakt Zeler daar in een interview met Voetbalkrant.com niet van: “Ik ben als libero begonnen bij de jongens ooit. Ik had uitzicht en had wat techniek om uit te voetballen. Ik heb dus ook wel wat ervaring achterin, al schoof ik doorheen de jaren op naar voren. Ik kan goals maken en dan schuif je snel op naar een offensieve plaats.”

“Waar ik het liefste speel? Het maakt me eigenlijk niet uit. Natuurlijk maak ik liever goals, maar ik vind het ook leuk achterin. Ik wil gewoon plezier beleven op het veld en ik haat verliezen. Ik ben een deel van de ploeg en waar ik speel, maakt me dan niet uit.”

“Iedereen meteen in BeNe League is beter voor het niveau”

Bij de Belgian Red Flames zijn de dames van Standard Fémina hofleverancier. Ook afgelopen weekend zaten er weer zes meisjes in de selectie, waarvan er vier in de basis stonden. “Standard is gewoon een topclub”, geeft Zeler aan. “We maken een goede promotie voor het vrouwenvoetbal. We trainen elke dag, behalve woensdag en zijn stilaan professioneel aan het worden op het veld. De basis draait.”

Standard wordt ook sterker van de Bene League, weet de speelster: “We willen elke wedstrijd op dezelfde manier aanpakken. Dat iedereen dit seizoen meteen in de BeNe League zit, dat is een goede zaak.”

“We spelen nu meer topmatchen doorheen het jaar en moeten elke week scherp zijn. De Nederlandse ploegen houden ons scherp, dat klopt”, aldus Zeler tot besluit. Vanavond weten we of Standard alvast de punten kan gaan wegkapen in Heerenveen en zo de goede vorm van de voorbije weken kan bevestigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties