Pro League beraadt zich over voorstellen kandidaten tv-rechten

Pro League beraadt zich over voorstellen kandidaten tv-rechten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Pro League heeft maandag de interesse van twee partijen in de uitzendrechten van het Belgische voetbal bevestigd. Telenet wil een joint venture sluiten. Een tweede partij wil optreden als externe adviseur.

De Pro League heeft vandaag de twee voorstellen onder de loep genomen en stuurde onderstaande verklaring de wereld in.

De Pro League bevestigt dat er vandaag twee concrete voorstellen werden toegelicht. Het eerste betreft een plan om samen met Telenet een joint venture op te starten. Het tweede voorstel betreft een samenwerking met een externe advisor die een minimum bedrag garandeert. Beide voorstellen werden vandaag weerhouden.

Volgende stap in succes en groei

In 2011 haalde Telenet in partnership met VOO, RTBF en VMMa de uitzendrechten van de Jupiler Pro League binnen. De Pro League én haar clubs wensen het bestaande succes verder te zetten. Een strategische keuze dient daarom gemaakt te worden door de clubs. "Door het bestaande succes te koppelen aan (inter)nationale kennis, ervaring en netwerk, willen wij de fans een nog betere beleving bieden. De clubs zien het groeipotentieel", licht voorzitter Michel Dupont toe.

"Het laatste jaar hebben we hard gewerkt aan het dossier van de uitzendrechten", gaat Dupont verder. "De twee concrete voorstellen die we kregen, hebben we vandaag in detail toegelicht aan onze clubs."

"Eigen tv-zender in samenwerking met Pro League of adviseur met minimum bedrag"

Vandaag werden de twee voorstellen toegelicht in de Algemene Vergadering van de Pro League.

De eerste gaat over het opstarten van een joint venture met Telenet. Samen zouden we een eigen zender opstarten die alle live wedstrijden van de Jupiler Pro League zou capteren. Alle geïnteresseerde zenders zouden dan de uitzendingen van deze zender tegen betaling en op niet-exclusieve basis kunnen aankopen en via hun eigen televisieplatform verspreiden naar hun eigen klanten.

Het tweede voorstel betreft een samenwerking met een internationale partner als advisor waarbij zij een minimum bedrag garanderen en als adviseur optreden.

Bij beide voorstellen zal met een klassieke tenderprocedure gewerkt worden; in het geval van de joint venture voor de samenvattingen, in het geval van de advisor-optie voor het gehele pakket. Een definitieve beslissing kon echter nog niet genomen worden. Daarom wordt deze vergadering voortgezet. De Pro League- clubs wensen namelijk te opteren voor een voorstel waarbij beide partijen plezier en passie aan beleven, met respect en waardering voor de rijke traditie van het voetbal in België."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties