Bayern-B verliest voor het eerst, Daems en co doen gouden zaak

Diederik Geypen
| 7 reacties

De Duitse landskampioen heeft voor het eerst dit seizoen verloren. Het B-team van Bayern München liep tegen een 1-0 nederlaag aan op bezoek bij Augsburg. Filip Daems deed - na het verlies van Bayer Leverkusen gisteren - een goede zaak in de strijd om een Europees ticket.

FC Augsburg - Bayern München 1 - 0

Pep Guardiola stuurde een veredeld B-elftal de wei in op bezoek bij Augsburg. De thuisploeg zag het graag gebeuren dat met een poeier van Sascha Molders de leiding pakte.

In de tweede helft probeerde de Duitse kampioen de bakens te verzetten. Zowel Götze, Alaba als Müller werden in de strijd gegooid, maar scoren lukte niet. Voor der Rekordmeister is het de eerste nederlaang in 53 wedstrijden.

1. FC Nürnberg - Borussia Mönchengladbach 0 - 2

Door het verlies van Bayer Leverkusen gisteravond konden Filip Daems en zijn teammaats een uitstekende zaak doen in de klassering. Gladbach begon ook sterk en kwam iets na het kwartier op 0-1 na een afgeweken vrije trap van Juan Arango.

Nürnberg kon er maar moeilijk iets tegenover stellen in het tweede bedrijf, integendeel. Het nummer 10 van de bezoekers Max Kruse was tot twee keer toe dicht bij een tweede treffer voor Gladbach. De derde maal was het raak voor de Duitser.

Werder Bremen - Schalke 04 1 - 1

De huidige nummer drie kwam al vroeg op achterstand in het Weserstadion. Aanvaller Franco Di Santo bezorgde de thuisploeg dankzij een assist van Eljero Elia de voorsprong. Een kwartier later was het aan de overkant bingo. Leon Goretzka zette met een droge knal orde op zaken voor die Königsblauen.

In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Werder Bremen - waar invaller Theodor Gebre Selassie een bedrijvige indruk liet - kwam in het slot nog het dichtst bij de zege.