Red Flames U19 nemen met overtuigende tweede helft horde 1 op weg naar EK

De jonge Red Flames zijn goed begonnen aan de eliteronde richting het EK in Noorwegen. Ze klopten Oekraïne met 3-1, na een knappe tweede helft.

De Belgian Red Flames U19 plaatsten zich voor de eliteronde richting EK dankzij drie overtuigende overwinningen tegen Turkije, Montenegro en Hongarije. Viel toen op: de tweede helft was vaak beter dan de eerste en op het einde konden de Red Flames op kracht en fysiek nog een tikkeltje meer. De voorbereiding was zwaar, maar nuttig. Nu was het tijd om echt te vlammen.

Sterke tweede helft

Voor de koffie lukte dat niet. Sterker nog, dankzij Andrukhiv kwamen de Oekraïners in het Koning Boudewijnstadion op voorsprong. Dat was ook meteen de ruststand, maar gelukkig niet de eindstand.

In de tweede helft toonde België zich namelijk heer en meester. Het ontwikkelde kans op kans, al werden flink wat schoten naast gemikt. Via een eigen doelpunt was het snel 1-1 geworden, maar met het oog op de clash tegen Duitsland op donderdag werd toch maar beter gewonnen. En dat lukte: Wajnblum en Van Gorp wisten nog te scoren in het slotkwartier. Eerste horde genomen, maandag volgt met Tsjechië op papier ook een haalbare tegenstander.