Interview "Preud'homme en Dury zijn de beste coaches van België"

"Preud'homme en Dury zijn de beste coaches van België"
Foto: © Photonews

Fred Dupré is al een tijdje weg bij Zulte Waregem, maar draagt de club nog steeds een warm hart toe. Morgen zit hij in het stadion om de confrontatie met Club Brugge te zien. Een duel tussen twee coaches waar hij nog onder trainde. "Dury is meer mental coach geworden, Preud'homme was dat al."

Door Johan Walckiers

Zulte Waregem zit net als vorig seizoen mee te spelen met de grote jongens. Dupré wil wel nog even afwachten voor boude uitspraken te doen. "Ze doen nog niet mee voor de titel hé", zegt de oud-verdediger van Zulte Waregem, Standard en Lokeren. "We zullen zien waar ze binnen een match of vier staan. Dan kan je pas zeggen of ze helemaal meedoen voor de titel. Ik vind het wel knap dat ze na die bekeruitschakeling mentaal nog zo sterk staan dat ze dit kunnen brengen."

Maar dat viel ook te verwachten onder Francky Dury, voor wie Dupré enkel maar lof veil heeft. "Zulte Waregem is geëvolueerd dankzij Dury. Hij deed al fantastisch werk eerst, maar toen hij teruggekomen is, heeft hij nog beter gedaan. Zoals hij met Hazard omspringt, is heel mooi. Zo lang Dury hem op niveau kan houden, is er veel mogelijk. Toch als hij zijn niveau haalt van de voorbije twee weken, want daarvoor was het even minder. Die druk van de Gouden Schoen misschien..."

Dury en Preud'homme zijn aan elkaar gewaagd

In Essevee-Club staan de twee coaches tegenover elkaar waar Dupré het meest respect voor heeft. "Het zijn de twee beste coaches van België, samen met Peter Maes. Ik heb vier jaar met Dury gewerkt en twee met Preud'homme. Misschien is Preud'homme nog iets beter, maar dat kan ik nu niet meer zeggen. Dury is ook geëvolueerd van een tweedeklassecoach naar een topcoach in eerste. Hij is meer een mental coach geworden, terwijl Preud'homme dat al was toen ik bij hem speelde in Standard. Dury had toen nog niet de ervaring die hij nu heeft. Ze zijn in ieder geval aan elkaar gewaagd."

Zulte Waregem meet zich nu al twee jaar met de top, maar moet nog stappen maken. "Er ontbreekt nog het één en ander om de stap naar een echt grote club te maken: de centen, het stadion, de entourage, het palmares... Maar zolang Dury daar zit, is er veel mogelijk", aldus Dupré.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties