Terwijl Club Brugge en Kortrijk ruzie maken, koopt KV Mechelen thuisvoordeel bewust niet af

Terwijl Club Brugge en Kortrijk ruzie maken, koopt KV Mechelen thuisvoordeel bewust niet af
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Er is heel wat te doen rondom het hele Bekerverhaal van Kortrijk en Club Brugge. Beiden willen hun achtste finale maar wat graag thuisspelen. En ook in de vorige ronde was er al wat gekissebis om diverse matchen. Malinwa trekt er zich niets van aan en koopt bewust het thuisvoordeel niet.

In de zestiende finales weigerde KV Mechelen al op voorspraak van het supportersorgaan om het thuisvoordeel af te kopen en ging het uiteindelijk in Dessel spelen en winnen.

En ook in de achtste finales gaat Malinwa gewoon op bezoek bij Olsa Brakel, zoals de loting had bepaald. Even was er sprake over een debat om het overkopen van het thuisvoordeel, maar dat gaat niet door. En daar zijn de supporters wel degelijk blij mee.

Hervormingen

Bij KV Mechelen steken de fans namelijk niet onder stoelen of banken dat ze een hervorming willen van de manier waarop men met de Beker van België omgaat. Een hervorming naar 'Duits model', waarbij de eersteklassers sneller in de trommel komen.

"Als supporters ijveren we al lang voor een hervorming van de beker: geen geleide loting, de eersteklassers vroeger in de bekertrommel, geen heen- en terugmatchen en ook geen opkopen van het thuisvoordeel meer", aldus het supportersorgaan al voor de match tegen Dessel. Een weg die nu dus ook voor de 1/8e finales gevolgd wordt door de club. (AVL)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties