#Flametime: op weg naar Nederland en naar geschiedenis

#Flametime: op weg naar Nederland en naar geschiedenis
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond begint het avontuur voor de Belgian Red Flames. De missie is duidelijk: Nederland halen. Als in: het EK 2017. En het is nu of nooit, het gesternte staat alvast bijzonder goed. Waarom we er in 2017 bij zijn? Daarom!

Door Aernout Van Lindt

16 landen

Voor het eerst zal het EK met 16 landen gespeeld worden. Voor België - dat ongeveer rond de 16e plaats in Europa zweeft - is dat dus altijd haalbaarder dan als er maar 12 landen naar het EK mogen (zoals vroeger het geval was).

Makkelijke loting

In een groep met Engeland als uitschieter - nog brons op het voorbije WK in Canada - voor groepswinst gaan? Dat is niet simpel. Maar door de 16 landen gaan ook quasi alle tweedes in de groep door. 

Met Servië, Bosnië-Herzegovina en Estland in de groep is de boodschap duidelijk. 18 op 18 tegen die landen en het EK is 99% zeker binnen. 

Volwassenheid

Temeer de groep op weg naar het WK 2015 in Canada al bewees: tegen teams uit lagere potten laten we geen punten meer liggen. Portugal, Albanië en Griekenland werden twee keer geklopt. Dat herhalen in deze campagne is eigenlijk al voldoende.

De groep is volwassener geworden dan pakweg vier jaar geleden. Er spelen ondertussen al drie Flames in het buitenland, alle anderen hebben ook meer ervaring opgedaan. In de BeNe League, maar ook bij de nationale ploeg an sich.

Professionele omkadering

Want ook daar: enkel pluimen te geven aan de manier waarop de Belgian Red Flames de voorbije jaren werken. De staf werd uitgebreid, maar er wordt ook effectief iets mee gedaan.

Zowel op medisch als fysiek vlak zijn er stappen gezet. En nu is het enkel wachten om te oogsten. In 2017 gaan we dan wat meemaken. #TousEnsemble, maar toch vooral #Flametime.

Fans

Want de fans zijn er klaar voor. Ooit kregen de Flames meer dan 500 supporters mee naar Nederland, voor een eventueel EK mag daarvan ook gedroomd worden.

Aan Den Dreef in Leuven - ook voor deze campagne de vaste huisstek van onze vlammetjes - begint het vanavond om 20.30 uur alvast met een goed gevulde tribune. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties