Onze EK-tegenstanders doorgelicht: hoe staan Italië, Zweden en Ierland ervoor?

Maarten Pottie
| 8 reacties
Onze EK-tegenstanders doorgelicht: hoe staan Italië, Zweden en Ierland ervoor?
Foto: © Photonews

Niet alleen de Rode Duivels zijn zich aan het voorbereiden op het Europees kampioenschap. Ook Italië, Zweden en Ierland moeten aan de bak. Hoe staan zij er momenteel voor?

Italië

Italië neemt het vanavond op tegen Duitsland, een serieuze test. De Squadra Azzurra verloor geen enkele wedstrijd in poule H en plaatste zich als groepswinnaar voor het EK. Het land wist geen enkele wedstrijd te winnen met meer dan twee doelpunten verschil, zelfs niet tegen dwergen als Malta en Azerbeidzjan.

Het land speelt dus zeer georganiseerd met nog altijd Gianluigi Buffon als sluitstuk en voor hem kleppers als Leonardo Bonucci en Matteo Darmian. In de afwerking loopt het wat stroef, na tien kwalificatiematchen was de topschutter Graziano Pellè met drie doelpunten. Misschien kan de geselecteerde Stefano Okaka daar verandering in brengen?

Gelooft u in een overwinning van de Azzurri tegen Duitsland? Dan kan €60 inzet bij Unibet u maar liefst €276 opleveren!

Zweden

Zweden ontvangt vanavond Tsjechië. Zweden werd derde in zijn groep na Oostenrijk en Rusland. De Zweden moesten vervolgens Denemarken opzij zetten in de barrages. Dat deden ze met een 4-3-resultaat over twee wedstrijden, Ibrahimovic pakte drie doelpunten voor zijn rekening.

Ibracadabra is nog altijd hét uithangbord van het Scandinavische land. Veel, zo niet alles, hangt af van hoe de aanvaller van PSG speelt. In de verdediging rekenden ze in hun laatste wedstrijd tegen Turkije op een mix van jong talent zoals Ludwig Augustinsson en Victor Lindelöf (beiden 21 jaar), aangevuld met de ervaring van Mikael Lustig (29) en Andreas Granqvist (30).

Denkt u dat de Zweedse ploeg kan winnen van Tsjechië? Een gokje van €60 bij Unibet kan u dan €126 opleveren!

Ierland

Ook Ierland moest barrages spelen, het eindigde achter Duitsland en Polen. In die play-off zette Ierland het Bosnië en Herzegovina van Edin Dzeko opzij. Vanavond ontvangen ze Slovakije, dat ook gekwalificeerd is voor het EK.

The Boys in Green hebben een redelijk oude selectie. De gemiddelde leeftijd tijdens hun vorige vriendschappelijke wedstrijd, een 1-0-overwinning tegen Zwitserland, was 27,4 jaar. Voor de wedstrijd tegen Slovakije hebben Robbie Keane, Kevin Doyle, Jonathan Walters and Daryl Murphy afgezegd, wat wil zeggen dat Shane Long van Southampton de enige echte spits is. De bondscoach wil wel experimenteren met James McClean van West Bromwich Albion in de aanval.

Als u denkt dat de Ieren de overwinning kunnen pakken tegen Slovakije, dan kan een gokje bij Unibet van €60 u €126 opleveren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties