Francky Dury twijfelt niet aan ex-sterkhouder: "Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen bij Monaco"

Maarten Cattaert
| 0 reacties
Francky Dury twijfelt niet aan ex-sterkhouder: "Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen bij Monaco"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Soualiho Meïté kent een nog moeilijker seizoensbegin dan Youri Tielemans bij AS Monaco. De Fransman kwam voor 8 miljoen euro over van Zulte Waregem, maar dreigt compleet te floppen in de Ligue 1 indien er niets veranderd.

Volgens L'Equipe zou Monaco-coach Leonardo Jardim Meïté een gebrek aan fysieke inspanningen verwijten op training. Dat verklaart onder meer zijn bijzonder lage aantal speelminuten dit seizoen: slechts 5 minuten mocht hij invallen tegen Strasbourg. En dan gaan we al terug naar 16 september.

Francky Dury verdedigt zijn ex-speler. "Het is een winnaar die sterk is in de duels. Hij heeft genoeg kwaliteiten om te slagen. Jardim is een goede coach. Hij weet hoe om te gaan met jongeren en hen te motiveren."

"Ik ken de kwaliteiten van Meïte, maar ik accepteer ook dat Jardim hem nog niet gebruikt. Hij werkt elke dag met hem en kan daar beter over oordelen dan ik. Misschien moet de speler zich nog wat aanpassen aan het niveau van Monaco. Dat is perfect mogelijk", aldus Dury aan het Franse dagblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties