Anderlecht begint aan Youth League: vijf om naar uit te kijken

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Anderlecht begint aan Youth League: vijf om naar uit te kijken
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Deze namiddag om 18u speelt Anderlecht zijn eerste match in de Youth League tegen het Oostenrijkse FC Admira Wacker Mödling. Voor de -19-jarigen van paars-wit een eerste drempel die ze eigenlijk moeten nemen. Wij selecteerden enkele spelers om naar uit te kijken.

Yari Verschaeren

Snel, vinnig, dribbelvaardig... Verschaeren is niet groot van stuk, maar aanvallend is hij een wapen om rekening mee te houden. Hij infiltreert met en zonder bal heel makkelijk in de zestien. De nog maar 17-jarige middenvelder/flankspeler staat stevig op zijn poten en scoort dit seizoen bij de beloften heel makkelijk.

Jeremy Doku

Het 16-jarige gekoesterde talent van de Brusselaars. Marc Coucke en Luc Devroe maakten er een erezaak van om hem in Anderlecht te houden ondanks de interesse van zowat alle Europese topclubs. Liverpool wou zelfs ver gaan om hem te halen. 

Doku heet een 'speciaal karaktertje' te zijn, maar barst van het talent. Eens hij zijn man voorbij is, haal je hem niet meer terug. Een aanvaller die fysiek ook onwaarschijnlijk sterk is voor zijn leeftijd. 

Sieben Dewaele

De minst opvallende, maar misschien wel de belangrijkste. De 19-jarige middenvelder is de metronoom van Jonas De Roeck. Dewaele ziet het spel voor hem bijzonder goed en kan het ook verdelen. Zowat alles loopt langs hem. 

Theo Leoni

De kompaan van Dewaele op het middenveld. Waar Dewaele iets controlerender denkt, voetbalt Leoni (18) altijd verticaal. Een aanvallende middenvelder pur sang. Eentje voor de beslissende pass.

Jakub Kiwior

De Poolse verdediger zou nu al menig aanvaller in eerste klasse afschrikken met zijn présence. De 18-jarige werd in 2016 gehaald en heeft deze zomer blijkbaar hard gewerkt aan zijn lichaam. Groot, sterk in de duels en in de lucht amper te verslaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties