Roy Hodgson legt uit waarom het noodlijdende Crystal Palace Sörloth toch uitleende aan Gent

Roy Hodgson legt uit waarom het noodlijdende Crystal Palace Sörloth toch uitleende aan Gent
Foto: © photonews

Alexander Sörloth wordt door Crystal Palace zes maanden uitgeleend aan KAA Gent. Vreemd, want 'the Eagles' zijn nog niet zeker van het behoud in de Premier League.

Roy Hodgson, de trainer van Crystal Palace, is overtuigd van de capaciteiten van Alexander Sörloth: "Ja, en dat is ook de reden waarom we hem naar Gent lieten gaan." De Noorse spits speelt op uitleenbasis bij de Oost-Vlaamse club, maar er is geen aankoopoptie in het contract verwerkt.

Behoud

Maar neemt Hodgson dan geen risico door de aanvaller zomaar te laten gaan, en dat in het heetst van de strijd om de degradatie? "Ik veronderstel dat de meest behoudende denkers zullen zeggen dat we geen brede kern hebben. En aangezien Connor Wickham en Christian Benteke terugkeren van een langdurige blessure zouden we volgens diezelfde denkers Sörloth misschien beter hier houden."

"Maar ik denk dat we de juiste beslissing hebben genomen door hem naar Gent te laten gaan en hem voor zijn vroegere trainer te laten spelen. Daar zal hij een van de eerste namen op het wedstrijdblad zijn en zal hij elke week spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties