Premier League belooft op verschillende fronten op een thriller uit te draaien

Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties
Premier League belooft op verschillende fronten op een thriller uit te draaien
Foto: © photonews

In de Premier League is niet enkel de titelstrijd razend spannend. Ook het gevecht om plek drie en vier belooft op een thriller uit te draaien.

In de meeste grote kampioenschappen is de kampioen al (zo goed als) gekend, maar in Duitsland en Engeland blijft het nagelbijten. 

In de Premier League kunnen op drie speeldagen van het einde nog twee teams de titel pakken. De vier achtervolgers strijden nog voor twee tickets voor de Champions League. 

Titelstrijd

Vanaf het begin van het seizoen bleken twee teams te sterk voor de rest: Liverpool en Manchester City. De Reds stonden lange tijd op kop, maar City kwam puntje per puntje dichter. Nu staan de mannen van Pep Guardiola zelfs op kop. 

Eigenlijk verdienen beide teams de hoofdprijs. Maar toch zal er één team teleurgesteld moeten achterblijven. 

Een statistiekje om aan te geven hoe straf beide teams bezig zijn: als Liverpool én City hun laatste drie wedstrijden winnen, grijpt Liverpool naast de titel... Met 97 punten. Dat zou nooit gezien zijn. 

Champions League

Ook de strijd om plek drie en vier is nog lang niet gestreden. Tottenham (derde met 70 punten) staat er het beste voor, maar de Spurs moeten het seizoen volmaken zonder Harry Kane. Ze hebben wel vier punten voorsprong op het nummer vijf: Arsenal

De Gunners tellen op dit moment 66 punten. Dat is er eentje minder dan Chelsea, dat vierde staat. De twee Londense teams kunnen echter ook nog via de Europa League een ticket voor de Champions League afdwingen. 

Ook Manchester United (zesde met 64 punten) heeft de strijd nog niet opgegeven. Manchester United heeft nog een rechtstreeks duel tegen Chelsea op het programma staan. 

Kalender

Tottenham (3e, 70 punten): West Ham (T), Bournemouth (U), Everton (T)

Chelsea (4e, 67 punten): Manchester United (U), Watford (T), Leicester (U)

Arsenal (5e, 66 punten): Leicester (U), Brighton (T), Burnley (U)

Manchester United (6e, 64 punten): Chelsea (T), Huddersfield (U), Cardiff (T)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties