📷 Eerste stap richting mooie verbroedering? Beerschot-fans geven alles tijdens promotiematch Sheffield United

📷 Eerste stap richting mooie verbroedering? Beerschot-fans geven alles tijdens promotiematch Sheffield United
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sheffield United is na 12 jaar weer lid van de Engelse elite. Na een 2-0-winst tegen Ipswich Town en puntenverlies van Leeds kunnen de 'Blades' zich weer een Premier League-club noemen. Hadden die acht Belgen die net nu richting Sheffield trokken daar iets mee te maken?

Een groepje Beerschot-supporters stak afgelopen weekend immers het Kanaal over om Sheffield te gaan aanmoedigen. De club is immers ook eigendom van prins Abdullah Bin Mosaad, de Saudische Prins die samen met Francis Vrancken van DCA de aandelen van Beerschot Wilrijk opkocht en er tevens werkt aan een terugkeer naar de hoogste regionen.

En dus waren er ineens Beerschotvlaggen te zien tussen de menigte uitgelaten Engelsen. De winst was al een mooie beloning voor de verplaatsing, maar zondag kwam de apotheose. In een lokale pub zagen ze hoe Leeds punten liet liggen tegen Aston Villa. Die Engelsen moeten nogal raar opgekeken hebben toen er ineens Beerschot-liederen in het Antwaarps door de pub schalden.

Het werd dus een memorabele trip, waarbij ze nog een bezoek brachten aan enkele opvallende plaatsen in en rond Sheffield. Alle foto's kan u HIER bekijken...

Sheffield, de bakermat van het voetbal. Sheffield FC is de oudste voetbalclub ter wereld!
De Hillsborough-ramp van 1989 wordt nog steeds herdacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties