KV Kortrijk reageert op uitspraken Rode Duivel: "Meer dan een brug te ver"

KV Kortrijk reageert op uitspraken Rode Duivel: "Meer dan een brug te ver"
Foto: © photonews

Christian Kabasele liet vorige week optekenen "dat het altijd bij dezelfde club is dat er racismeproblemen zijn: KV Kortrijk". Dat is uiteraard niet goed gevallen bij de West-Vlamingen en die nodigen de Rode Duivel dan ook uit om eens een kijkje te komen nemen op de club.

Matthias Leterme, algemeen manager, vond die uitspraken "meer dan een brug te ver". "Het is een affront voor al wie bij de club betrokken is, want dit gaat over fundamentele waarden en normen die iedereen hier hoog probeert te houden. Het zal wel zo zijn dat er onder voetbalsupporters racisten zijn, zoals die er jammer genoeg wereldwijd in de hele samenleving zijn, maar het is absoluut niet zo dat er onder onze supporters meer zouden zijn dan bij eender welke andere club", klinkt het in S/V Magazine.

KVK nam contact op met Kabasele. "We boden hem onze excuses aan en hij aanvaardde ze, maar we nodigden hem ook uit om eens kennis te komen maken met onze club. Dan kan hij aan Ezekiel, Kumordzi, Koita, Camara en Toualy vragen in hoeverre wij een racistische club zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

 Speeldag 1

Nieuwste reacties