Somers en Vanroy stappen op bij Malinwa: "Ons rood-geel hart bloedt bij dit vertrek"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 201 reacties
Somers en Vanroy stappen op bij Malinwa: "Ons rood-geel hart bloedt bij dit vertrek"
Foto: © photonews

Volg KV Mechelen nu via WhatsApp!

Mede-hoofdaandeelhouder Olivier Somers en sportief directeur Stefan Vanroy van KV Mechelen hebben een drastische beslissing genomen. Ze zullen de club verlaten, waardoor Dieter Penninckx de club nu grotendeels in handen heeft.

Somers en Vanroy wijzen naar de voetbalbond. Volgens hen is hun rol in 'Propere Handen' een doorslaggevende factor geweest in hun besluit. "De voorbije maanden bleek helaas dat een zeer gebrekkige procedure en een onvolledige bewijslast voldoende zijn voor een veroordeling", reageerde het duo op de webstek van KVM.

Ze zijn erg ontgoocheld over de manier waarop de KBVB het proces heeft gevoerd en ook de nieuwe leiding van de KBVB schept volgens hen weinig vertrouwen. Ze stappen allebei op bij de KBVB.

"Onschuldig"

Opvallend, want Somers werd voor 10 jaar geschorst door de Geschillencommissie én mocht zich nooit meer aansluiten bij de KBVB. Vanroy werd zeven jaar geschorst.

"We hebben zo veel energie in deze club gestoken dat dit vertrek ons rood-geel hart doet bloeden. Het was een van de moeilijkste en pijnlijkste beslissingen van ons leven. We zullen ons in de strafzaak met alle middelen blijven verdedigen en we blijven erbij dat we volledig onschuldig zijn."

Penninckx heeft nu de meeste aandelen van de club in handen. Er werd ook een deel afgestaan aan het supportersorgaan van KV Mechelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties