Het Ajax van morgen: jonge talenten staan klaar om vertrekkers te vervangen

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Het Ajax van morgen: jonge talenten staan klaar om vertrekkers te vervangen
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hakim Ziyech,... allemaal staan ze in de belangstelling of vertrekken ze bij Ajax deze zomer. Hoe zal de Nederlandse landskampioen deze verliezen nu opvangen?

Net zoals de Belgische clubs is ook Ajax Amsterdam begonnen aan zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daar is Frenkie de Jong niet meer bij, de middenvelder tekende een contract bij FC Barcelona. Daarnaast staan ook andere sterkhouders zoals David Neres, Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek in de belangstelling van verschillende topclubs.

Uiteraard zullen deze vertrekkers hard aankomen, maar Ajax zou Ajax niet zijn als de volgende lichting topspelers niet klaarstaat. Afgelopen weekend oefende de halve finalist van de Champions League tegen het Deense Aalborg. Nog geen Ziyech, de Ligt of Neres te zien dus grepen enkele youngsters meteen hun kans.

Verdediging 

We beginnen achterin waar Perr Schuurs aan de wedstrijd begon. De piepjonge centrale verdediger was op zijn 18de al aanvoerder bij Fortuna Sittard dat toen promotie naar de Eredivisie kon afdwingen. De jonge Schuurs ging aan de slag bij Ajax Amsterdam en kwam vorig seizoen niet verder dan het tweede elftal. Tegen Aalborg liet de jonge Schuurs met zijn uitstekende traptechniek zien echt veel talent te hebben. Enkel zal hij moeten werken aan zijn concentratie. De verdediger durft wel eens wat nonchalant te zijn. Als Matthijs de Ligt deze zomer vertrekt zou de jonge Schuurs wel eens zijn vervanger kunnen worden.

Verder achterin liet ook Sergino Dest een formidabele indruk. De Nederlandse Amerikaan is een rechtsback en veroverde in de tweede seizoensheft een basisplek bij Jong Ajax. Daarnaast was hij ook een vaste waarde voor Amerika op het WK U20. Met zijn energieke speelstijl en goeie tackle doet hij wat denken aan ex-Ajacied Kenny Tete. Het kan best zijn dat hij dit seizoen een zware concurrent zal zijn voor Noussair Mazraoui.

Middenveld

Ook op het middenveld vinden we twee groeibiljanten terug met het oog op de toekomst. De eerste is alvast eentje met een heerlijke techniek en enorm veel overzicht: Carel Eiting. De Nederlands belofte international zit al een tijdje dicht tegen de A-ploeg aan en zou bij het vertrek van enkele cruciale spelers zijn kans wel eens kunnen grijpen. In 49 wedstrijden voor Jong Ajax was hij goed voor 16 assists vanuit een centrale rol, straffe cijfers.

Daarnaast heeft Ajax ook nog Noa Lang lopen. De aanvallende middenvelder heeft wat weg van Hakim Ziyech en wil nog wat te lang met de bal lopen, maar heeft enorm veel talent. Vorig seizoen maakte hij zijn debuut al bij Ajax 1 en kan zowel als aanvallende middenvelder als op de flanken uit de voeten.

Verder wacht Ajax ook vol ongeduld op Ryan Gravenberch, de jonge middenvelder is echter pas 17 en krijgt nog wat tijd om ervaring op te doen op het tweede niveau.

Aanval

Voorin loopt bij Ajax misschien nog wel het grootste talent rond. Lassina Franck Traoré kwam in januari over van satellietclub Ajax Cape Town in Zuid-Afrika en liet met een uitstekende indruk na. In 14 wedstrijden maakte hij voor Jong Ajax meteen 8 doelpunten en ook in de voorbereiding laat hij zien uitstekend te kunnen voetballen. De 18-jarige Burkinees is ook al international en zal dit jaar zeker al meespelen in de Eredivisie.

Samen met Traoré hoopt Ajax ook op de snelle doorbraak van de Duitser Nicolas Kühn. In de winter van 2018 legde Ajax twee miljoen euro neer voor het talent van RB Leipzig. De Duitser beschikt over een fenomenale dribbel en heel wat scorend vermogen. 

Ajax hoeft zich dus niet meteen zorgen te maken. De volgende lichting talenten staat alvast klaar om opnieuw hoge ogen te gooien. Het zou best kunnen dat enkele spelers dit jaar al doorbreken in de Eredivsie en wie wet wel in de UEFA Champions League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties