Zulte Waregem en Sporting Lokeren verdelen de buit in oefenmatch

Nils Wens vanuit Deinze
| 6 reacties

Zulte Waregem en Sporting Lokeren hebben deze avond 2-2 gelijk gespeeld in een oefenwedstrijd. Zulte Waregem kwam 2-0 op voorsprong dankzij twee doelpunten van nieuwe spits Oberlin, maar Sporting Lokeren vocht terug en kwam langszij via Cevallos en Hajric.

Het openingskwartier was op een zeer rustig tempo. Zulte Waregem kreeg van Sporting Lokeren de bal, maar veel deden ze er niet mee. Na tien minuten was er een eerste kans voor De Pauw, maar Verhulst kon die bal over kijken.

Op het kwartier was er dan voor de eerste keer opwinding. Govea wilde zich bewijzen voor zijn nieuwe ploeg en lepelde de bal heerlijk richting de winkelhaak, maar de lat voorkwam een doelpunt. Zo bleef het 0-0.

Oberlin

Na een kleine 25 minuten voetballen was het dan toch raak voor Zulte Waregem. Bavon Tshibuabua, een tester van Lokeren, ging iets te stevig door in de zestien en scheidsrechter Geldhof bestrafte dat met een strafschop. Nieuwe spits Oberlin nam deze taak op zich en trapte de bal goed binnen: 1-0.

Tien minuten later was Zulte Waregem daar al opnieuw. Een knappe aanval op de rechterkant komt bij Bjordal. Die had een goede voorzet in huis en daar wist Oberlin wel raad mee. Een zeer knappe retro en 2-0. Sporting Lokeren had het moeilijk en had nog niet veel kansen bij elkaar kunnen spelen.

Toch werd het vijf minuten later al 2-1. Cevallos had een knappe pass in huis richting Mbayo. Die zocht doelman Bostyn op en speelde dan de bal direct terug naar de nummer 10 van Lokeren. Hij faalde niet en dus stond de aansluitingstreffer op het bord. Daar gingen we ook mee rusten.

Tweede helft

De tweede helft begon zeer veelbelovend voor Sporting Lokeren. De nieuwe Japanner Jun Amano was ingevallen en hij liet meteen al enkele mooie dingen zien. Hajric en Cevallos kwamen ook dicht bij een doelpunt, maar telkens stond doelman Bostyn goed in de weg.

In de 75ste minuut was het dan toch raak. Lokeren voetbalde goed op de linkerkant en de bal kwam tot bij Amano. Die speelde de bal meteen tot bij Hajric en die twijfelde niet: 2-2. Dat is al het achtste doelpunt van de nieuwe spits in deze voorbereiding.

Spannende slotfase

Na de gelijkmaker kreeg Zulte Waregem nog enkele kansen, maar het slotakkoord was voor Lokeren. Bob Straetman kreeg de uitgelezen kans om de Waaslanders alsnog de overwinning te schenken, maar hij trapte op Bostyn. Ook Amano kwam er nog dicht bij na een goede pas van Straetman, maar hij stifte de bal over het doel.

Het bleef 2-2 en dat is op basis van de wedstrijd een logische uitslag. Beide ploegen speelden bij momenten mooi voetbal en lijken klaar voor het nieuwe seizoen.