Vormer en Clement spreken over het nieuwe systeem bij Club Brugge en nieuwkomer: "Deed het ook heel erg goed"

Vormer en Clement spreken over het nieuwe systeem bij Club Brugge en nieuwkomer: "Deed het ook heel erg goed"
Foto: © photonews

Club Brugge deed het zeker niet slecht tegen Sporting CP en lijkt zo klaar voor de competitie. Het was voor sommigen wennen om opnieuw met vier achteraan te spelen, maar voor sommigen rendeerde het dan weer prima.

Met vier achteraan heeft Clinton Mata op rechts nog meer ruimte om naar voren te schieten, waardoor ook Ruud Vormer nog meer aan de bal kwam op de rechterkant: "Het was wat meer zoals onder Preud'homme inderdaad, onder Leko speelden we anders."

"Beide systemen vond ik wel leuk, maar nu is het natuurlijk weer anders. Het is een beetje aanpassen opnieuw, maar het komt zeker wel in orde", aldus de Nederlandse middenvelder van blauw-zwart.

Mata loopt hier natuurlijk al wat langer rond ... 

Ook coach Philippe Clement zag positieve dingen in de wedstrijd tegen Sporting CP met oog op de competitie: "Clinton Mata loopt hier natuurlijk al wat langer rond dan Eduard Sobol, dus het is normaal dat hij zich al zekerder voelt."

"Toch vond ik ook Sobol een goede wedstrijd spelen op linksback. De looplijnen kwamen er al af en toe goed uit, we zijn aan het bouwen en we worden elke week beter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties