Draconische maatregelen in Enschede, maar Antwerp-fans zijn creatief

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Enschede
| 39 reacties
Draconische maatregelen in Enschede, maar Antwerp-fans zijn creatief
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Antwerp-fans zijn niet welkom in Enschede, zoveel is duidelijk. Het is zelfs overdreven welke maatregelen de autoriteiten hebben ingesteld. De Oude Markt werd hermetisch afgesloten.

Op elke hoek van de straten stonden politieagenten. Iedereen wie er maar een beetje Belgisch uitzag of zonder Nederlands accent sprak, werd eruit gehaald en moest zijn identiteitskaart laten zien. Maar in de namiddag lieten zich bijzonder weinig fans zien. Enkelingen werden wel teruggestuurd. Waarschijnlijk spraken ze ergens anders af om deze avond allemaal samen naar de Oude Markt te trekken.

Intussen doet er ook het gerucht dat honderden Twente-fans de Antwerp-supporters in hun wagen de stad insmokkelen. Die laatsten willen een statement maken tegen de beslissing van burgemeester Onno Van Veldhuizen om geen bezoekende fans toe te laten. Er zijn er die met taxi's, trein of zelfs door de velden richting Enschede willen trekken.

Op de Oude Markt werden we trouwens door verschillende locals aangeklampt die vertelden het niet eens te zijn met hun burgemeester. Die zijn populariteit was al niet bijzonder groot, maar heeft nu nog een knauw gekregen. Hij beweerde de veiligheid niet te kunnen garanderen, maar nu werden er toch honderden extra agenten uit heel Nederland opgeroepen. Benieuwd wat dat vanavond gaat geven...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties