OHL zegeviert op het veld van Sporting Lokeren
Nils Wens vanuit Lokeren
| 26 reacties

OHL won met 0-2 op het veld van Sporting Lokeren

OHL heeft vanmiddag met 0-2 gewonnen op het veld van Sporting Lokeren. De thuisploeg was in de eerste helft de betere ploeg, maar toch moesten ze gaan rusten met een 0-2 achterstand. De tweede helft had zeer weinig om het lijf.

OHL begon het sterkst aan de wedstrijd maar echte kansen kwamen er niet uit. Jelle Van Damme leek ze een handje te helpen met een slechte pass, maar Filipovic was nog net op tijd om de meubelen te redden.

OHL kreeg vooral enkele kansen dankzij enkele blunders van de defensie bij Lokeren. Ze kwamen er nog een paar keer uit, maar Verhulst stond altijd pal. Na 10 minuten was er dan een eerste keer Lokeren, maar Hajric speelde niet goed in.

Daarna was het al Lokeren wat de klok sloeg. Ze creërden mooie kansen, maar het was nooit goed afgewerkt of Henkinet stond op de juiste plaats. Nieuwkomer Said kreeg nog de beste kans, maar zijn schot ging naast.

Sterke Henry

Vijf minuten later scoorde OHL uit het niets de 0-1. Er was weer wat geblunder achterin bij Lokeren en daardoor kreeg Mercier alle tijd om een voorzet uit zijn benen te toveren. Henry stond op de juiste plaats om de 0-1 binnen te leggen.

Nog geen vijf minuten later werd het al 0-2. Dom balverlies op het middenveld zorgt ervoor dat Henry de bal perfect mee kan geven met Maertens. De middenvelder kon alleen op Verhulst af en hij trapte ook beheerst binnen: 0-2.

Tweede helft

De tweede helft had zeer weinig om het lijf. Lokeren probeerde wel, maar veel kansen konden ze niet creëren. De eerste echte kans was zelfs voor de bezoekers. Mercier trapte van ver, maar het was geen probleem voor Verhulst.

Lokeren kwam daarna nog een paar keer dicht bij de 1-2. Amano stuurde Van Damme heerlijk in het straatje, maar de centrale verdediger trapte hard op Henkinet. Enkele minuten later kreeg debutant De Witte nog een kans, maar ook nu stond Henkinet pal.

Verder kwam Lokeren niet meer. Ze blijven mee onderin hangen met 1 op 12. De bezoekers pakken de drie punten mee naar Leuven en doen het uitstekend met 9 op 12.