Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Drogba zet Chelsea op rozen
Kevin Van Cutsem

Chelsea gaat over twee weken met een kleine voorspong richting Juventus. De ploeg van coach Guus Hiddink won met 1-0 via een doelpunt van Didier Drogba.

Juventus werd door de thuisploeg meteen vastgezet. Na 12 minuten leverde dat ook een doelpunt op. Salomon Kalou speelde met een fantastische steekpass zijn landgenoot Drogba vrij in de zestien. Buffon (foto) had geen reactie op diens schot.

Na rust ging Juventus op zoek naar de gelijkmaker, maar het voetbalde veel te slap om uitgespeelde kansen te krijgen. Del Piero, Chiellini en Nedved probeerden dan maar vanop afstand, maar Chelsea-keeper Petr Cech kwam nooit in de problemen.

Juventus zal uit een ander vaatje moeten tappen wil het over twee weken nog doorstoten tegen Chelsea