Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Veltins-Arena
United klaart de klus in twee minuten
Michiel Derwael

Manchester United staat met één been in de finale van de Champions League. Op bezoek bij Schalke 04 werd er verdiend met 0-2 gewonnen. De Britten waren over heel de lijn de betere ploeg, maar konden hun kansen pas in de tweede helft verzilveren via Giggs en Rooney.

Beide ploegen startten fel aan de wedstrijd en dat leverde al van de eerste minuut een kansje op. Schalke kon via Baumjohann dreigen, maar zijn schot was te zwak om van der Sar te verrassen. United schoot wakker en Rooney antwoordde met een mooie actie en dito schot, maar Neuer zweefde de bal uit zijn doel.

Voor de Britten was dit het startschot voor een resem kansen. Vooral Javier Hernandez was een gesel voor de Duitse defensie. De kleine Mexicaan werd schuin voor doel afgezonderd door Park, maar hij aarzelde te lang en Neuer kon redden. Tien minuten later was Chicharito er weer dichtbij. In een duel met Matip kwam hij als sterkste uit de bus, maar zijn schot ging nipt voorlangs.

Nog geen minuut later was het de beurt aan Giggs. De Welshman kopte goed naar de grond, maar Neuer ranselde de bal met een mooie reflex uit zijn doel. In de slotfase van de eerste helft was Giggs bijna trefzeker. Na een doorsteekpass van Rooney kwam de middenvelder oog in oog met Neuer. De Duitse international maakte zich breed en stopte het schot met zijn linkerarm.

United kwam gretig uit de kleedkamer en ging meteen op zoek naar een doelpunt. Een kopbal van Evra was het eerste wapenfeit, maar stuitte alweer op een goede Neuer. Schalke kon op het uur nog eens dreigen met een indraaiende vrije trap. Vidic stond echter goed opgesteld en kopte de bal weg. Schalke kwam meer in de wedstrijd en dat resulteerde in een goed schot van Edu, maar van de Sar ging goed tegen de vlakte.

Voor United was dat het sein om nog eens door te drukken en met resultaat. In de 67ste minuut moest Neuer zich gewonnen geven. Rooney speelde de bal perfect in de loop van Giggs, die de bal beheerst voorbij de doelman schoot. Nog geen twee minuten later klaarde The Red Devils de klus. Wayne Rooney verdubbelde de score op aangeven van Hernandez.

Na de achterstand kon Schalke weinig terug doen. De Duitsers dreigden nog via Escudero. De Spanjaard hield de bal goed laag, maar van der Sar was goed bij de pinken. United kwam nadien echter niet meer in de problemen en speelde de wedstrijd uit.