Waarom blauw-zwart vanavond met strafschoppen wint

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Waarom blauw-zwart vanavond met strafschoppen wint
Foto: © SC

Club Brugge moet vanavond een 1-0 achterstand uit de heenwedstrijd thuis ophalen. Dat gebeurde al vijf keer eerder, drie keer met succes. Vooral de laatste twee resultaten geven de Brugse burger moed.

Door Aernout Van Lindt

We nemen even de voorbije ontmoetingen van Club Brugge onder de loep, toen het in duels met rechtstreekse uitschakeling een 1-0 uitnederlaag thuis moest proberen goed te maken. In 60% van de gevallen lukte dat uiteindelijk ook. Een overzicht:

Europacup I, 1977-1978 - Club Brugge - Juventus 2-0 (na verlengingen):

De eerste keer dat Club Brugge in Europees verband een 1-0 moest goedmaken was tegen Juventus in de halve finales van de Europacup I. Onder trainer Happel won blauw-zwart in eigen huis ook met 2-0 na verlengingen, want na 90 minuten stond er een 1-0 op het scorebord - net als in Turijn. In de finale werd verloren van Liverpool.

UEFA Cup, 1985-1986 - Club Brugge - Spartak Moskou 1-3:

In de tweede ronde van de UEFA Cup probeerde Club Brugge in eigen huis tegen de Russische grootmacht CSKA Moskou een achterstand ongedaan te maken, maar het werd uiteindelijk een pijnlijke thuisnederlaag. De 1-3 zorgde voor een kleine crisis bij blauw-zwart, maar de rest van het seizoen was wel een sprookje - weliswaar zonder happy end: de beker werd gewonnen, maar de titel verloren na testwedstrijden tegen Anderlecht.

UEFA Cup, 1998-1999 - Club Brugge - Lyon 3-4:

Ook eind de jaren '90 ging Club Brugge in de achtste finales van de UEFA Cup in eigen huis onderuit, nadat het eerder op het seizoen in de voorrondes van de Champions League ook al op Rosenborg was gebotst.

Champions League 2005-2006 - Club Brugge - Valerenga 1-0 (strafschoppen 4-3):

In de voorronde van de Champions League kreeg Club Brugge te maken met Valerenga. In Noorwegen had het verrassend verloren met het kleinste verschil, in eigen huis was een doelpunt van Balaban genoeg om verlengingen af te dwingen. Uiteindelijk zou het op strafschoppen uitdraaien, waarin blauw-zwart zich de betere toonde.

Europa League 2009-2010 - Club Brugge - Lech Poznan 1-0 (strafschoppen 4-3):

Geen schrijffouten, neen. Net als vier jaar eerder kon Club Brugge opnieuw een Europese uitschakeling weten te vermijden na strafschoppen. En er was meer overeenkomst: net als de vorige keer duurde het bijzonder lang alvorens er werd gescoord door blauw-zwart. Opnieuw was het pas tien minuten voor tijd dat Sonck zorgde voor verlengingen, waarin niet werd gescoord en waaarna strafschoppen soelaas brachten. 

Europa League 2013-2014 - Club Brugge - Slask Wroclaw ?-?:

Ondertussen is het weer vier jaar later en is er misschien opnieuw een 1-0 mogelijk tegen een Pools team. Of dat lukt, merkt u omstreeks half 11. Enfin, tegen iets na de klok van 11, want dan moet je weer rekenen op verlengingen en strafschoppen.

Geraakt Club Brugge in de volgende ronde?

Bij UNIBET kan je extra zakgeld binnenhalen door te wedden op deze partij. Stel je bonus van 60 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Als Club Brugge doorgaat, kan je 60 euro er 114 opleveren, een keuze voor een 1-0 overwinning is al 360 euro waard. Zeker proberen dus via www.unibet.be/voetbalkrant!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties