"Leye komt terug, maar misschien niet op hetzelfde niveau"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
"Leye komt terug, maar misschien niet op hetzelfde niveau"
Foto: © SC

Mbaye Leye liep dit weekend een ernstige knieblessure op. De Senegalese aanvalsleider van Zulte Waregem zou tussen de zeven en negen maanden buiten strijd zijn. Maar de grote vraag is, keert hij na die periode terug op zijn oude niveau?

Door Timothy Collard

Leye is dertig jaar en moet rekening houden dat hij pas over een jaar echt weer wedstrijden met inzet kan spelen. “Maar toch is het zeker niet uitgesloten dat de spits terugkeert op zijn oude niveau”, aldus sportarts Chris Goossens aan Voetbalkrant.com

“Dat mag in principe geen enkel probleem vormen om terug te keren. In de meest gevallen moet je wel rekening houden dat het zes maanden duurt vooraleer de blessure genezen is en dat je dan nog eens zes maanden moet bijrekenen om echt terug te komen.”

"De spelers die bij mij langs kwamen, die zijn er allemaal bovenop gekomen. Maar niet allemaal op hun oude niveau."

Dat de speler in kwestie wat aan kwaliteit inboet is mogelijk, maar dat hoeft niet zo erg veel te zijn. “Tegen dat hij volledig terug is, is hij 31. Al is hij dan tien procent minder, het zal nog steeds een hele goeie zijn, hé.”

“De spelers die bij mij langs kwamen, die zijn er allemaal bovenop gekomen. Niet altijd op hun oude niveau, maar dat hangt ook af van het precieze letsel. Als het een ‘propere’ breuk is, dan heb je de meeste kans om te revalideren. Als het kraakbeen is aangetast, dan is het natuurlijk een ander verhaal.”

Volgens dokter Goossens is de kans dus groot dat Mbaye Leye terugkeert op het hoogste niveau.  “Zeker weten. In de jaren tachtig en negentig betekenden zulke blessures soms het einde van de carrière bij een speler, maar sinds 2000 kwam daar verandering in.”

“Een goed voorbeeld is dat van Daniel Cruz. Het is een publiek geheim dat hij voor ieder seizoen werd opgelapt om een probleemloos jaar door te maken. Hij kreeg dan enkele spuiten, die een film over het kraakbeen spoten en zo was hij in staat om op een meer dan degelijk niveau te voetballen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties