Balaban wil graag terug naar België

Caroline Tonnelier
| 20 reacties
Balaban wil graag terug naar België
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bosko Balaban houdt goede herinneringen over aan zijn passage in België en wil graag terugkeren naar ons land. Hij ambieert een rol als technisch directeur, zo vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Terugkeer als speler...

Balaban sloot officieel zijn carrière als speler nog niet af, maar als hij tijdens de winterperiode geen ploeg vindt, is hij van plan zijn loopbaan op het veld vaarwel te zeggen. De Kroatische spits zou tijdens de zomer met Antwerp gesproken hebben, maar was financieel niet haalbaar voor de tweedeklasser. In eigen land kreeg hij wel een aantal aanbiedingen, maar daar ging hij niet op in omwille van het, aldus Balaban, ‘erbarmelijke’ niveau van de competitie.

De 34-jarige Balaban speelde vier jaar voor Club Brugge, dat hij in 2007 verliet voor Dinamo Zagreb. Nadien speelde hij nog voor het Griekse Panionios en het Maleisische Selangor. Hij traint nog elke dag en twijfelt er zelf niet aan dat hij het niveau van de Belgische eerste klasse nog steeds aankan. “Ik zie wel nog beelden van de Belgische competitie en eerlijk gezegd: geef me een maand en ik kan bij elke club het verschil maken. ­Niemand die zou merken dat ik 34 ben. Ik ben geen gram bijgekomen sinds ik Club Brugge zes jaar geleden verliet. Ik train elke dag, loop, ga naar de fitness, voetbal twee keer per week.”

... of als technisch directeur?

Naast trainen en tijd doorbrengen bij zijn gezin, werkt Balaban momenteel als spelersmakelaar en volgt hij ook een trainerscursus. Hij toont zich ambitieus en weigerde onder andere een rol in de jeugdwerking van Dinamo Zagreb. De functie van technisch directeur spreekt hem alvast meer aan, bij Club Brugge bijvoorbeeld. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties