Besiktas zegeviert op veld van Donk

Leander Mespreuve
| 0 reacties
Besiktas zegeviert op veld van Donk
Foto: © SC

Besiktas heeft vanavond de twintigste speeldag in de Süper Lig winnend afgesloten. Het bracht de verplaatsing naar Kasimpasa dit keer wel tot een goed einde en blijft zo in het spoor van de twee koplopers.

De wedstrijd werd eerder dit seizoen al gespeeld op 15 december, maar door een vreemde actie van Ryan Donk werd beslist om de wedstrijd te herspelen. De ex-Club Brugge speler had op een onsportieve manier een vijandige actie onderbroken. De wedstrijd eindigde toen op 2-1 voor de thuisploeg, maar werd dus vanavond opnieuw gespeeld.

Bij de thuisploeg begon Ryan Donk op de bank. Hij zag hoe zijn ploeg aanvankelijk gelijke tred kon houden met de bezoekers, maar iets voor het halfuur bracht Hugo Almeida Besiktas op voorsprong. De club uit Istanbul rook bloed en gaf Kasimpasa al in de eerste helft de genadestoot. Franco en Kavlak lieten Isaksson kansloos en zorgden voor een comfortabele 0-3 ruststand.

Na de pauze kreeg Kasimpasa even hoop toen Kurtulus tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Meteen het signaal voor coach Arveladze om Ryan Donk de wei in te sturen. Ook hij kon niet verhinderen dat Besiktas al bij al makkelijk standhield en de drie punten mee naar huis nam.

Dankzij de overwinning nadert Besiktas tot op respectievelijk een en vijf punten op hun stadsgenoten Galatasaray en koploper Fenerbahçe. Kasimpasa moet na een puike competitiestart de rol bovenin lossen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties