Verrast Xavi ook jou? "Hij is de meest intelligente speler ter wereld"

Tom Stroobants
| 4 reacties
Verrast Xavi ook jou? "Hij is de meest intelligente speler ter wereld"
Foto: © Photonews

Als je als voetballer van één iemand wil horen dat je spelintelligentie hebt, is het misschien wel Xavi Hernandez. De afscheidnemende middenvelder van FC Barcelona ziet het spelletje als geen ander en won tal van prijzen. Hij speelde met heel wat toppers, al haalt hij toch hij een verrassende naam.

Na 24 prijzen met Barcelona, wil Xavi afscheid nemen van zijn club met de Champions League. Daarvoor rekent hij op zijn maatje op het Catalaanse middenveld, Sergio Busquets. "Ik heb een zwak voor Busquets op elke mogelijke manier", vertelt Xavi aan Sky.

"Zijn spelintelligentie op het veld is wonderlijk. Ik vind dat hij het spelletje het beste snapt van de hele wereld, zowel defensief als offensief. Ik zie in hem ook mijn natuurlijke vervanger, op het veld en ernaast. Hij wordt zonder twijfel de leider voor de komende tien jaar."

Natuurlijk mogen lovende woorden voor Lionel Messi niet achterwege blijven. "Hij is gewoon de beste in alles. Als je met hem speelt, moet de bal altijd naar hem. Ook al staat iemand anders vrij, dan nog moet hij de bal krijgen. Je weet gewoon dat het gevaar oplevert."

De Champions League-finale wordt de laatste officiële wedstrijd van Xavi voor Barcelona. Na 17 jaar trekt hij de deur achter zich dicht. "Ik zal alles missen aan Barcelona. Ik zal de club harder missen dan zij mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties