Jovanovic speelde grote rol in transfer Obradovic: "Hij is de beste linksachter van België"

Jovanovic speelde grote rol in transfer Obradovic: "Hij is de beste linksachter van België"
Foto: © Photonews

Er was een opvallende rol weggelegd voor Milan Jovanovic in de transfer van Ivan Obradovic. De Serviër zette met zijn landgenoot immers zijn eerste stappen in de managerswereld.

Johan Walckiers in Neerpede

Onder de vleugels van ervaren rot Dejan Veljkovic begint Jovanovic aan zijn loopbaan. "Een jaartje geleden kreeg ik telefoon van Milan", verklaart Herman Van Holsbeeck. "Of ik hem een plezier wou doen: 'Herman, ga alsjeblieft eens kijken naar KV Mechelen naar een landgenoot van mij', vroeg hij."

Van Holsbeeck ging kijken en was meteen onder de indruk. "Ivan past perfect binnen het profiel dat we zoeken als linksachter." Jovanovic vulde zelf aan. "Ik wist dat hij de kwaliteiten had, maar tijd nodig had na zijn zware blessure", aldus de ex-Anderlecht-speler. "Hij is de beste linksachter van België."

Ik speel voor een Europees topteam nu

Dat die zware blessure verleden tijd is, werd nog eens benadrukt door Besnik Hasi. "We hebben hem laten testen. Maar als je anderhalf jaar zonder blessure kan spelen, ben je fysiek in orde. Ik ben blij dat onze ex-spelers meedenken om de club te versterken", stak hij Jovanovic nog een pluim op de hoed.

Obradovic zelf twijfelde geen moment toen Anderlecht kwam aankloppen. "Ik ben blij dat ik voor de grootste club van België kon tekenen. Concurrentie? Daar heb ik nog nooit schrik van gehad. Ik ben heel gemotiveerd. Ik heb al heel wat ups en downs gehad in mijn carrière, maar nu speel ik voor een Europees topteam."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties