Transfergeruchten 24/05: Peter Bosz nieuwe coach van Ajax, Armenteros transfervrij

Redactie
| 5 reacties
Transfergeruchten 24/05: Peter Bosz nieuwe coach van Ajax, Armenteros transfervrij
Foto: © Photonews

Het seizoen van de JPL zit er zo goed als op, terwijl de Rode Duivels in Zwitserland zich voorbereiden op het EK. En toch zijn de transfergeruchten nog steeds schering en inslag. We bundelen de belangrijkste zaken in een handig overzicht.

  • Bij Ajax wordt Peter Bosz de nieuwe hoofdtrainer. Na zijn vertrek bij het Israëlische AL Maccabi Tel Aviv keert de Nederlander terug naar de Eredivisie bij de Amsterdamse club. De trainer coachte eerder al Vitesse en Heracles Almelo. Bosz wordt de vervanger van Frank de Boer die in zijn laatste seizoen de landstitel net misliep.
  • Samuel Armenteros liet zijn contract bij FK Qarabag laten ontbinden en is transfervrij komende zomer. De aanvaller is er zelf in ieder geval zeer tevreden mee. De Cubaanse Zweed stond voor hij naar Qarabag trok bij Anderlecht onder contract.
  • Ever Banega won met Sevilla nog de Europa League, maar nu kondigde hij zijn vertrek aan bij de Spaanse ploeg. Sevilla dacht echter dat de Argentijn nog een contract voor één jaar had, dat heeft met een misinterpretatie van een contractclausule te maken. Banega heeft al een akkoord bereikt met Internazionale.
  • Ilkay Gundogan staat dicht bij een overstap naar Manchester City. Met de komst van Pep Guardiola als hoofdtrainer bij de Citizens, wordt er veel verandering verwacht. De Spanjaard zou zijn eerste transfer beet hebben. Gundogan maakt de overstap van Borussia Dortmund, weet Manchester Evening News, en zal met Kevin De Bruyne moeten concurreren voor een basisplaats.
  • Zlatan Ibrahimovic zou definitief de overstap maken naar Manchester United, nu dat Louis Van Gaal is ontslagen als coach van The Red Devils. De Zweedse doelpuntenmachine komt gratis over van Paris Saint-Germain, schrijft De Telegraaf.
  • José Mourinho zou als kersverse coach van Manchester United niet enkel Ibrahimovic in zijn ploeg willen. Ook John Stones, André Gomes, Mauro Icardi, Alvaro Morata en Ezequiel Garay staan op het lijstje van de Portugees. Mourinho zou ook weer Nemanja Matic in zijn ploeg willen en zit dus al in onderhandelingen met Chelsea, volgens Daily Mail.
  • Mario Götze lijkt niet op weg naar Liverpool voor een hereniging met Jürgen Klopp. De vader van de Bayern München-speler bemoeit zich met de transferperikelen rondom zijn zoon. Voorlopig is een transfer naar Liverpool nog niet in de maak. "Ik weet niets over een aanstaande overstap naar Liverpool", zegt de vader van Götze tegen de Süddeutsche Zeitung. "Mario is mijn zoon en wij praten met elkaar. Ik zou ervan weten."
  • Juventus heeft een bod van 90 miljoen euro op Paulo Dybala van FC Barcelona afgewezen. De 22-jarige aanvaller maakte dit seizoen 19 doelpunten in 34 wedstrijden en staat daardoor in de belangstelling van de Copa del Rey-winnaar. Juventus wil Dybala echter niet kwijt, óók niet voor het surrealistische bedrag van 90 miljoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties