Aubameyang velt Bayern München, RB Leipzig leider in Bundesliga

Tim Bex
Tim Bex

in de Bundesliga heeft Borussia Dortmund in eigen huis gewonnen van Bayern München. Voor de ploeg van Carlo Ancelotti is het de eerste nederlaag van het seizoen. RB Leipzig is nu de verrassende leider in Duitsland.

Borussia Dortmund heeft Bayern München verslagen op de elfde speeldag in de Bundesliga. Pierre-Emerick Aubameyang scoorde na elf minuten het enige doelpunt van de wedstrijd op aangeven van ex-Bayern-speler Mario Götze.

Na het vroege doelpunt van Aubameyang kwam Bayern München steeds beter in de wedstrijd, maar scoren lukte niet. Net na rust kon Aubameyang de score verdubbellen, maar Neuer maakte zich goed breed. Na een klein uur spelen maakte Ribéry de gelijkmaker met een hakje, maar zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Borussia Dortmund springt naar de derde plaats in de Bundesliga, op zes punten van leider... RB Leipzig. Leipzig ging eerder met 2-3 winnen op het veld van Bayer Leverkusen en telt nu 27 punten. Bayern München heeft er 24, Borussia Dortmund 21.