Stijn Stijnen onder de indruk van de weg die Jan Van Winckel aflegde: "Tot dan kende ik hem als de specialist in het fysieke werk bij Club en Beerschot"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
Stijn Stijnen onder de indruk van de weg die Jan Van Winckel aflegde: "Tot dan kende ik hem als de specialist in het fysieke werk bij Club en Beerschot"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jan Van Winckel keert terug naar het Kiel. Tussen 2011 en 2012 werkte hij bij het toenmalige Beerschot AC als physical coach. Nu gaat de 43-jarige Duffelaar de bestuursrangen versterken.

Van Winckel legde van toen tot nu een opmerkelijk parcours af. Dat vindt ook Stijn Stijnen, die zowel bij Club Brugge als bij Beerschot met hem samenwerkte. Na zijn periode op het Kiel ging Van Winckel in Saoedi-Arabië aan de slag.

"Ik had het genoegen om drie dagen in zijn spoor door te brengen. Tot dan kende ik hem louter als een specialist in het fysieke werk", zegt Stijnen aan Voetbalkrant.com. In Saoedi-Arabië kwam ik iemand tegen die een hele voetbalbond structureerde. Dat ging veel verder dan het werk dat hij voordien deed."

Het verwondert mij niet dat hij lang niet meer als physical coach actief is

Als technisch directeur leidde Van Winckel, samen met voormalig bondscoach Bert Van Marwijk, Saoedi-Arabië naar het WK in Rusland. "Jan zette er een hele organisatie op poten. Daar kan je alleen maar respect voor opbrengen", gaat Stijnen verder.

"Die kwaliteiten heeft hij. Het verwondert mij niet dat hij lang niet meer als physical coach actief is. Beerschot Wilrijk kan de vruchten plukken van de ervaring die hij opbouwde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties