Overzicht van hoe Anderlecht zijn kern nog wil afslanken: wie mag weg, wie moet weg?
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 18 reacties

Anderlecht wil zijn kern nog gevoelig afslanken

Overzicht van hoe Anderlecht zijn kern nog wil afslanken: wie mag weg, wie moet weg?

35 spelers blijven er nog over bij Anderlecht. En naar wat we afgelopen weekend hoorden komen er daar nog minstens twee bij, liefst zelfs drie. Maar met zo'n groep gaat Hein Vanhaezebrouck niet werken, dat gaf hij ook al aan. Wie mag/moet er nog allemaal weg?

Moeten weg

Ivan Obradovic

Het is geen geheim dat Hein Vanhaezebrouck niet meer op hem rekent. "We moeten een oplossing voor hem vinden", gaf Luc Devroe afgelopen weekend nog mee. Met Milic en Cobbaut zijn er immers twee concurrenten voor hem bijgekomen.

Isaac Kiese Thelin

Had een sterk jaar bij Waasland-Beveren, maar het is nooit de bedoeling geweest dat hij dit seizoen een rol zou spelen bij Anderlecht. Paars-wit wil hem nu verkopen, aangezien zijn marktwaarde ook door deelname aan het WK gestegen is.

Lukasz Teodorczyk

Weegt te zwaar op het budget en met Dimata en Santini, met daarbij ook Dauda, zijn de plaatsjes in de spits ingevuld. Teodorczyk moet weg om de loonlast naar beneden te halen.

Josué Sa

Komt ook niet meer in de plannen van Hein voor. Vanhaezebrouck is nooit een al te grote fan geweest van de Portugees. Voor Sa wordt een oplossing gezocht.

Mogen weg

Kara Mbodji

Er is een akkoord dat hij deze zomer mag vertrekken en dat Anderlecht zal meewerken. Voorlopig is er echter nog weinig op tafel gekomen bij Luc Devroe.

Andy Najar

Najar moet niet per se weg, maar bij een goed bod wil Anderlecht wel meewerken. Ze hebben immers twijfels door zijn blessureverleden. Intrinsiek is hij wel de beste flankspeler die ze hebben.

Leander Dendoncker

Zijn verhaal is bekend: Dendoncker wil al meer dan een jaar zijn koffers pakken, maar kreeg de belofte dat er deze zomer een nieuwe club voor hem gezocht zal worden en dat Anderlecht niet (te) moeilijk zal doen.

Ryota Morioka

Pas een half jaar bij Anderlecht, maar indien er iemand hem wil, gaat paars-wit niet moeilijk doen. Voor zijn positie hebben ze ook Knowledge Musona en jonge talenten als Luka Adzic en Kristal Abazaj.

Zullen nog de meeste van hun matchen bij de beloften spelen

Deze jongens maken deel uit van de A-kern, maar zullen waarschijnlijk switchen met trainingen bij de beloften en bij de A-kern. Het is niet de bedoeling dat ze uitgeleend worden, maar dat ze bij schorsingen en blessures direct klaar zijn. De hoop is er ook dat een paar zich opwerpen als titularis.

Edo Kayembe
Hannes Delcroix
Francis Amuzu
Mohammed Dauda
Abdoul Dante
Sambi Lokonga
Ilias Moutha-Sebtaoui

Dat zijn 15 spelers. Als er dus nog twee bijkomen houdt Vanhaezebrouck 23 spelers over, telkens aangevuld met jongeren uit die laatste groep.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties