Rooney wijst met de vinger: "Het duurde drie maanden voor ik een eerlijk antwoord kreeg"

Rooney wijst met de vinger: "Het duurde drie maanden voor ik een eerlijk antwoord kreeg"

Wayne Rooney verliet vorig jaar Manchester United en keerde terug naar de club waar zijn carrière begon, Everton. Maar na één seizoen trok hij de deur alweer dicht en verhuisde naar de VS. Dat had alles te maken met clubeigenaar Farhad Moshiri.

Het begon allemaal goed, maar nadat de trainer hem op het middenveld posteerde werden de cijfers minder. En daar werd hij op afgerekend bij de Toffees. "Het was niet makkelijk om Manchester United te verlaten. Maar ik kwam niet aan spelen toe en daar had ik het moeilijk mee", zegt hij in The Times.

Everton was zijn jeugdliefde, maar het liep niet zo goed af. Moshiri wou hem weg. "Hij wist natuurlijk al dat hij veel nieuwe spelers zou halen en ik drukte op de begroting. Hij wilde wat geld vrijmaken". zegt Rooney. "Toen ik in de krant een artikel las over de interesse van DC United, begon ik na te denken: wat is hier aan de hand?"

"Ik stapte op Sam Allardyce af en zei: 'Luister, ik ben geen jochie. Wat is er gaande? Wil je me hier hebben of niet?'. Sam was misschien nog wel het meest eerlijk. Hij zei dat hij me wilde behouden, maar dat ik waarschijnlijk niet zoveel meer zou spelen als ik deed. Maar toen zei hij: 'Ik weet niet of de eigenaar er ook zo over denkt.'"

"Het heeft me vervolgens drie maanden gekost om een eerlijk antwoord van de eigenaar te krijgen. Ik bleef het alsmaar proberen. Het enige wat ik wilde, was duidelijkheid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties