"Jeugdig enthousiasme aan de kant laten en volwassener spelen": Hoe Dender zijn eerste zege van het seizoen boekte bij grote rivaal

"Jeugdig enthousiasme aan de kant laten en volwassener spelen": Hoe Dender zijn eerste zege van het seizoen boekte bij grote rivaal
Foto: © Photonews

Volg FCV Dender EH nu via WhatsApp!

In Eerste Amateurklasse won Dender op bezoek bij Eendracht Aalst (eindelijk) zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Zaterdag wacht een nieuw belangrijk duel tegen RWDM.

Francky Cieters was tevreden met de overwinning van zijn team bij Aalst: "We hadden de koppen bij elkaar gestoken na de mindere weken en het was een al bij al verdiende overwinning. Na vorige week kon ik er misschien wel 11 vervangen, maar deze keer hebben we het goed opgevangen."

"Ik had aan mijn spelers gevraagd om slimmer te zijn en niet in hun jeugdig enthousiasme te stappen, dat is deze keer ook beter gelukt. We hebben gebruik gemaakt van de ruimtes en zo de 0-2 nog kunnen maken", aldus nog de coach.

Mijn stijl en karakter een beetje

Die wel opnieuw Maxim Nys zag uitgesloten worden: "Hij heeft soms teveel goede wil en daar gaan we toch moeten voor opletten." Nys zelf besefte het ook: "Ik ben blij dat we toch nog gewonnen hebben, want het was toch nagelbijten na mijn tweede gele kaart."

"Het was niet slim van mij, want bij mijn tweede kaart was ik te laat. Het is een beetje mijn stijl en mijn karakter. Ik snap het wel, al moet je het los zien van de eerste rode kaart een week eerder. Het team heeft het goed opgevangen, ik moet er mij nu snel overzetten en de komende weken nog van waarde proberen te zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties