Trainer ontslagen omdat hij ref vergeleek met... Vertenten

Trainer ontslagen omdat hij ref vergeleek met... Vertenten
Foto: © photonews

De speeldag in het profvoetbal is nog niet begonnen en we weten dus niet wat we allemaal mogen verwachten op de Belgische velden, maar het mag duidelijk zijn dat het schandaal op alle niveaus in het hoofd speelt. Bij derdeprovincialer Hooikt ontsloegen ze hun trainer om zijn uitspraken.

Stefan De Smet, tot vorig weekend trainer van Hooikt, werd ontslagen omdat hij de ref van dienst vergeleek met de verdachte scheidsrechter Bart Vertenten, weet GvA. "Zaterdag kregen we een discutabele strafschop tegen", zegt ­sportief verantwoordelijke Dirk Bovyn.

"De Smet liet zich toen helemaal gaan ­tegenover de ref. Zelf heb ik de juiste bewoordingen niet ­gehoord, maar anderen vertelden me dat er ­vergelijkingen werden gemaakt met de verdachte scheidsrechter Vertenten."

"Na de match heeft de scheids daar een verslag over opgemaakt. Ik ben uitleg gaan vragen en hij heeft toen ­gezegd dat dit gedrag echt niet door de beugel kon. Wij ­kennen Stefan als iemand die af en toe iets durft te roepen, maar dit ging ook voor ons te ver." De Smet zelf zegt dat hij zich verontschuldigen, maar de ref wou dat niet aanvaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Antwerpen (3B)

Nieuwste reacties