Voormalige publiekslieveling spreekt over bewogen vertrek bij Anderlecht: "Op een dag hoop ik terug te keren naar België"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 27 reacties
Voormalige publiekslieveling spreekt over bewogen vertrek bij Anderlecht: "Op een dag hoop ik terug te keren naar België"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lucas Biglia ruilde in 2013 Anderlecht in voor het Italiaanse Lazio. De intussen 32-jarige Argentijn is aan zijn vijfde seizoen toe in de Serie A en voetbalt nu voor AC Milan.

Eleven Sports zocht Biglia op voor een gesprek, onder meer over Anderlecht. De middenvelder volgt zijn ex-club nog steeds. "Er is een andere clubleiding en ze hebben veel jonge spelers", weet Biglia. "De aanpassing zal tijd vragen, maar die krijg je doorgaans niet in het voetbal. Men wil snel resultaten. Anderlecht zal zeker opnieuw het niveau van in mijn periode halen. Daar ben ik zeker van."

La Albiceleste

Biglia kwam ook terug op zijn bewogen vertrek bij paars-wit. "SInds ik er weg ben, ben ik niet meer teruggekeerd. Sommigen dachten dat ik problemen had met de club. De waarheid is dat op het einde van het seizoen Alejandro Sabella, de bondscoach van Argentinië, me kwam opzoeken en de plannen met de nationale ploeg toelichtte. Daarvoor moest ik in een competitie van een hoger niveau gaan spelen."

"Vandaar mijn beslissing om te vertrekken. Ik heb helemaal geen probleem met Anderlecht. Integendeel, ik ben de club dankbaar, want ik ben er opgegroeid. Ik was nog een kind toen ik in België arriveerde. Ik was nauwelijks 20 en voelde me er meteen thuis."

Biglia is zijn tijd bij Anderlecht nog niet vergeten. "Ik hoop op een dag terug te keren naar België. Want ik wil de mensen bedanken die me steeds hebben bijgestaan. Ik wil dat persoonlijk doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties