Genkse publiekslieveling Elyaniv Barda ontsnapte vorig jaar aan de dood: "Hij heeft mijn leven gered"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Genkse publiekslieveling Elyaniv Barda ontsnapte vorig jaar aan de dood: "Hij heeft mijn leven gered"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De aftrap van Genk - Cercle Brugge belooft een emotioneel moment te worden voor de fans van de thuisploeg. Publiekslieveling Elyaniv Barda komt vijf jaar na zijn vertrek uit Limburg de aftrap geven.

Op 7 november 2017 veranderde het leven van de intussen 36-jarige Barda. De Israëliër kreeg op training bij Hapoel Beer Sheva een bal snoeihard tegen de borst.

"Ik voelde me onwel worden", kijkt Barda in Het Belang van Limburg terug naar die bewuste dag. "Ik ben nog zelf op de grond gaan liggen met mijn benen in de lucht. Maar de extra zuurstof kwam niet."

Fysiotherapeut zag de ernst van de situatie in

De medische staf greep snel in. "Gelukkig reageerde onze fysiotherapeut, op wie ik had geroepen, onmiddellijk", vervolgt Barda. "Hij heeft mijn leven gered. Hij zag meteen de ernst van de situatie in en heeft me enkele minuten lang hartmassage en mond-op-mondbeademing. Tot de ambulance arriveerde en ik een aantal shocks via een defibrillator kreeg. Toen ben ik weer bij bewustzijn gekomen."

Het werd een nare ervaring voor de voetballer op rust. "Ik hoorde iedereen praten, besefte ook al vrij snel wat er aan de hand was. Alleen zag ik niets, alles bleef zwart voor mijn ogen. Gelukkig kwam mijn zicht terug, nadat ik in het ziekenhuis arriveerde." Door het voorval moest Barda noodgedwongen een punt zetten achter zijn profcarrière.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties