Andrés Iniesta komt met wereldschokkend nieuws: "Ik zat met zelfmoord in mijn hoofd"

Mathias Vranckx
| 4 reacties
Andrés Iniesta komt met wereldschokkend nieuws: "Ik zat met zelfmoord in mijn hoofd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Andrés Iniesta, een van de beste middenvelders aller tijden, met een carrière om u tegen te zeggen. De Spanjaard had alles wat zijn hartje begeerde: een leuk gezin, een leuke job waarin hij zich geen zorgen moest maken om geld en hij pakte prijzen met Barça, veel prijzen. Toch liep het bijna mis.

In een televisie-interview met het Spaanse kanaal La Sexta doet de voormalig kapitein van La Roja zijn verhaal dat hij na het binnenhalen van de landstitel, de beker en de Champions League in 2009 (de treble nvdr.) in een depressie verzonken raakte. 

Dani Jarque

"Alles was goed nadat ik die prijzen pakte, maar plots begon ik me uit het niets neerslachtig te voelen. Er is iets mis, maar ik kon niet achterhalen wat. Ik ging naar de dokter, maar ook dat hielp niet. Als klap op de vuurpijl kwam daar nog eens het overlijden van Dani Jarque bij (Jarque speelde bij Espanyol en overleed op trainingskamp met zijn club nvdr.). Dan voel je je enkel nog leeg."

Jarque was een zeer goeie vriend van El Blanquito. Wanneer Iniesta in de WK-finale van 2010 in Zuid-Afrika het winnende doelpunt maakte, trok hij zijn shirt uit en liet hij een ondershirt met het opschrift "Dani Jarque, siempre con nosotros", aan de wereld zien. De kleine baltovenaar zou zijn vriend nooit vergeten.

Zelfmoord

Toch bleef Iniesta het moeilijk hebben. Op de zwartste momenten dacht hij er zelfs aan om er vroegtijdig een eind aan te maken. "Ik zeg niet dat ik het wilde of zou doen, maar op bepaalde seconden kan je een verkeerde beslissing nemen. Met een vingerknip kan iets gedaan zijn wat je nooit meer kan terugdraaien", zegt de profvoetballer. 

Maar Iniesta is vandaag nog onder ons. Hij maakt nu samen met onder andere Lukas Podolski het mooie weer in de Japanse eerste klasse, bij Vissel Kobe. Wat nog maar eens bewijst hoe sterk de heer Andrés Iniesta wel is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties