? Twee Barcelona-legendes herenigd in Azië

Mathias Vranckx
| 0 reacties
? Twee Barcelona-legendes herenigd in Azië

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als je spreekt over een generatie topspitsen, dan mag je David Villa daar zeker bij rekenen. We kennen hem voornamelijk uit zijn periode bij Barça en de Spaanse nationale ploeg. Al heeft hij er ook een Amerikaans avontuur opzitten. Nu wacht de 36-jarige een nieuwe uitdaging bij een oude bekende.

David Villa doorkruiste de hele wereld in zijn carrière. Naast in vaderland Spanje bij Sporting Gijon, Real Zaragoza, Valencia, Barcelona en Atlético Madrid gespeeld te hebben, belandde hij ook in Amerika bij New York City FC, om meer dan waarschijnlijk te eindigen in Japan bij Vissel Kobe.

Op zijn eigen Twitter-account stelt het nummer 7 zich voor aan de supporters van de club van Iniesta en Lukas Podolski. "Hola Japon, hola Vissel Kobe", klinkt het. De Spaanse spits won alles wat er te winnen viel. Twee keer landskampioen met Barcelona, één keer met Atlético, de Champions League, Europees kampioen, wereldkampioen en ga zo maar door.

Ook bij New York City ging hij gewoon door met wat hij goed kon: doelpunten maken. Villa trof 80 keer raak in 124 wedstrijden. Zo lezen we op Sporza. Een van de beste spitsen ter wereld. 

Hallo Andrés

Nu wordt de aanvaller bij Vissel Kobe herenigd met een van zijn beste voetbalmaatjes ooit, Andrés Iniesta. Iniesta en Villa wonnen met Spanje samen het EK (2008, nvdr.) en het WK (2010, nvdr.) en zijn dus niet aan hun proefstuk toe. 

Bij de Japanse club loopt nog een bekende naam als Lukas Podolski rond. Met een ex-Bayernspeler en twee voormalige jugadores de Barcelona, kan Vissel Kobe niet anders dan voor de Japanse landstitel gaan. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties