Ghanese topvoetballer treedt op bedenkelijke wijze in voetsporen van Luc Nilis en Danny Boffin

Ghanese topvoetballer treedt op bedenkelijke wijze in voetsporen van Luc Nilis en Danny Boffin
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kan al eens verkeren. Zelfs voor profvoetballers. Hoewel het zeker een beroep is waar goed je goed je boterham mee kan verdienen, slagen sommige voetballers slagen er toch nog in om in financiële problemen te komen. Asamoah Gyan is het volgende voorbeeld.

De 33-jarige Asamoah Gyan speelde meer dan honderd wedstrijden voor zijn nationale clubs en versleet doorheen zijn carrière ploegen in landen als Italië, Engeland, China en de Verenigde Arabische Emiraten. Desondanks ziet het er voor hem niet zo mooi uit.

Zijn huidige club Kayserispor betaalt hem al een tijdje niet meer uit. Zelf is hij ook kwistig omgesprongen met zijn zuur verdiende geld en bovendien is hij ook nog eens in een vechtsscheiding verwikkeld. Naar eigen zeggen heeft Gyan amper 600 pond meer op zijn rekening staan, wat overeen komt met zo'n 665 euro.

Ook voorbeelden in eigen land

Het is lang niet het eerste geval van financiële problemen bij een voetballer na een nochtans mooie carrière. Ook in eigen land maakten we er al kennis mee. Zo verloor Luc Nilis zich in het gokken nadat hij zijn carrière beëindigd zag door een beenbreuk. Danny Boffin werd enkele keren opgelicht in het zakenleven en werd in 2012 persoonlijk failliet verklaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties