Buffon klapt uit de biecht: "Ik leed aan paniekaanvallen en depressies"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Buffon klapt uit de biecht: "Ik leed aan paniekaanvallen en depressies"
Foto: © photonews

Gianluigi was erg openhartig in een gesprek met Vanity Fair, een Amerikaans tijdschrift. Hij heeft het zeker niet altijd even makkelijk gehad doorheen zijn carrière, vooral niet in de beginjaren.

Niemand die er ook maar aan durft te twijfelen dat Gianluigi een van de beste keepers van de laatste decennia was en nog steeds is. Maar ook de absolute toppers gaan al eens door een diep dal. Dat is voor de goalie van PSG niet anders.

Op de leeftijd van 25 bereikte zijn depressie een hoogtepunt verklaarde hij aan Vanity Fair. "Niemand leek ook maar iets te geven om mij. Wel om de voetballer 'Buffon', maar niet om de persoon. Niemand die zich ooit eens afvroeg, 'Hoe gaat het met Gigi?'".

De Italiaanse doelman was toen al even de vaste nummer 1 bij Juventus, maar toch bereikten zijn paniekaanvallen toen een climax. "Ik ging naar de keeperstrainer en vroeg hem om de tweede doelman zich te laten opwarmen. 'Ik kan het nu even niet aan', zei ik.

What doesn't kill you makes you stronger

Maar zoals het hoort bij een echte sportman leerde Buffon uit zijn moeilijke momenten. "Door zulke ervaringen en de ruzies die daarbij horen was ik er misschien nooit goed uit gekomen. Ik kon opgeven of de strijd aangaan met mijn onzekerheden. Ik ben voor dat laatste gegaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties