Zij gingen Mujangi Bia voor: van snuivende Griek tot verkeerd drankje

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 14 reacties
Zij gingen Mujangi Bia voor: van snuivende Griek tot verkeerd drankje

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geoffrey Mujangi Bia werd deze week ontslagen door zijn club Sporting Lokeren. De 29-jarige Belg gooide tijdens een discussie met zijn trainersstaf een stoel tegen een koffietoestel. Vandaag in deel 2 van de spelersontslagen: voetballers betrapt op drugs.

Alexandros Kaklamanos: Griek gaat een keer te veel de lijn af

De Griek kwam in ons land terecht bij Charleroi en AA Gent. Vooral bij AA Gent maakte hij indruk met 40 goals, waarna Standard hem wegkaapte uit het Jules Ottenstadion. Zijn avontuur bij de Rouches was echter minder succesvol. Na de verloren wedstrijd tegen FC Brussels werden er sporen van cocaïne in het bloed van de Griek gevonden. Kaklamanos was in 2004 de eerste voetballer in ons land die betrapt werd op het gebruik van cocaïne, Standard stuurde hem meteen de laan uit.

Joachim Van Damme: naar het voorbeeld van Kaklamanos

Ook Joachim Van Damme leverde een positieve cocaïneplas. Van Damme plaste positief nadat hij met KV Mechelen op bezoek ging bij Westerlo. Malinwa zette hem op non-actief en niet veel later werd hij definitief ontslagen door KV. De stoere middenvelder zat vervolgens een schorsing uit. Van Damme zette zijn carrière voort bij Waasland-Beveren alvorens afgelopen zomer terug te keren bij de club die hem in 2016 ontsloeg.

Faysel Kasmi: verkeerd drankje aangenomen

Kasmi werd tijdens de eindejaarsperiode tegengehouden voor een alcoholcontrole. Tijdens die controle werd hij betrapt op het gebruik van drugs. Naar eigen zeggen ging Kasmi feesten na de laatste match voor de winterstop. Hij kwam tussen de verkeerde mensen terecht en nam een drankje aan waarvan hij had moeten weten dat het voor problemen ging zorgen.  De jonge Antwerpenaar nam de schuld volledig op zich: “Ik heb het verkloot en niemand anders.” Zijn club Beerschot Wilrijk ontsloeg hem op oudjaar. De balvaardige speler moest wel niet lang wachten op een nieuwe club: een dikke week later tekende hij bij ASV Geel uit de eerste amateurliga.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties