FC GRATIS AF TE HALEN: Dit elftal verkaste transfervrij naar Europese topclubs

Lode Nuyts
Lode Nuyts
| 1 reacties
FC GRATIS AF TE HALEN: Dit elftal verkaste transfervrij naar Europese topclubs
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus doet het weer: met Aaron Ramsey komt er deze zomer een zoveelste speler op transfervrije basis naar de Oude Dame. De Italiaanse club is de absolute koning in het halen van vrije spelers, maar welke voetballers verhuisden nog gratis naar een Europese topclub?

Uiteraard zijn er nog veel meer spelers die op transfervrije basis naar een Europees topteam verhuisden maar wij stelden dit elftal op.

Doelman

In doel kiezen we voor Iker Casillas. In de zomer van 2015 vertrok San Iker transfervrij van Madrid naar Porto. In Portugal pakte Casillas ondertussen 1 titel en 1 supercup.

Verdediging

Op de rechtsachter posteren we Dani Alves. De Braziliaan heeft een karrenvracht aan prijzen binnengehaald bij Barcelona. In 2016 trok hij naar Turijn, een back met de kwaliteiten van Alves gratis binnenhalen is een droom van vele clubs.

Centraal achterin kiezen we voor een ex-winnaar van de Gouden Bal. Fabio Cannavaro zorgt daar voor taliaans vakwerk. Juventus haalde hem in 2009 transfervrij terug uit Madrid. Naast hem posteren we Stefan De Vrij, voor sommigen misschien een verrassende keuze. Vorige zomer verkaste hij gratis naar Inter Milaan, terwijl zijn marktwaarde op dat moment 40 miljoen euro bedroeg. Een knap huzarenstukje van de Nerazzurri.

De linksback is een man van vele oorlogen: James Milner. De Engelsman verkaste gratis en voor niks van Manchester City naar Liverpool. De polyvalente speler kan op verschillende posities uit de voeten, vandaar dat wij hem net als Klopp destijds op de linksachter posteren.

Middenveld

Centraal op het middenveld vinden we heel wat grote namen. Paul Pogba kwam destijds transfervrij over van Manchester United, enkele jaren later keerde hij als op dat moment duurste transfer ooit terug naar Old Trafford. Andrea Pirlo werd bij AC Milan afgeschreven maar nam revanche door Juventus van de ene titel naar de andere te loodsen. Verder kiezen we voor een oerdegelijke Duitser: Michael Ballack, hij maakte in 2006 gratis de overstap van Bayern naar Chelsea.

Voorhoede

In de voorhoede staan drie wel heel grote mannen. Luis Figo ging in 2005 van Real naar Inter, de Italianen verwelkomden de ex-Gouden Bal zonder ook maar een cent aan de Madrilenen te betalen. Figo speelt in steun van twee absolute goalgetters. Robert Lewandowski maakte gratis de gevoelige overstap van Dortmund naar Bayern en daar schittert hij vandaag de dag nog steeds. En ook de zelfverklaarde God Zlatan Ibrahimovic verkaste transfervrij naar Manchester United, daar werd het geen groot succes maar Zlatan gratis binnenhalen is al een stunt op zich.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties